Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
The-Performance-65x55-cm-groot1lichter

Will Kellermann

International Artist | COLORIST

Will Kellermann

SILKCOLOR© techniek

Silkcolors© spreken mijn taal
“Schilderen op zijdedoek is een voorrecht, maar ook een strijd. Het voordeel van zijde – de vervloeiing van de verf – is tegelijk het nadeel. Als je de verf niet kunt sturen, niet kunt controleren, krijg je mooie vlekken, gemaakt door de zijde zelf, niet door de kunstenaar. Zo kan iedere amateur bijvoorbeeld een kleurige sjaal maken..

Met mijn techniek ga ik een relatie aan met de intrinsieke kracht van het natuurlijke product. Ik voel de mystiek, ik zie de kleuren opbloeien en het licht gloeien in de prismatische vezels. Ik schilder laag over laag, vaak tot twintig of meer lagen en die gelaagdheid maakt mijn Silkcolors© zo levendig en intensief. Ik werk intuïtief met kleuren totdat ik als het ware mijn diepste gevoel bereik en in de zijde de beelden zie die in mijn hoofd ontstaan.”

De puurheid van zijde inspireert Will Kellermann tot uitingen van diepere gevoelens. Zij ontdekt zichzelf in de mystiek van de wereld, de mens en de geest.

Haar unieke Silkcolors© spreken van dromen, geheimen en onvermoede krachten in onze natuur. In de vele lagen verf herkennen we de lagen van de ziel, lichtend, kleurrijk, open en intiem.

Zij zegt: ”Zijde heeft een eigen wil, het levend materiaal fluistert mij beelden in die ik met de eigenschappen van het edele materiaal en speciale technieken tot unieke taferelen verwerk”.

De flamboyante kunstwerken vertellen over gevoelens van bevrijding en magie. Licht en donker gaan meebewegen in de vormen en lijnen, de stralende kleuren creëren dieptewerking.

Haar schilderijen raken aan het Symbolisme, vertellen een romantisch avontuur dat ons alledaags leven ontstijgt.

Het werk hangt wereldwijd en won prestigieuze Awards.

De titel van haar boek ”Het Romantisch Avonturisme” (Ned-Engels) vertelt wie zij is.

The silkcolor© paintings of Will Kellermann have their own identity in which a sparkling play of colours and forms are created in a professional and spontaneous manner.
One of her important themes is the heritage and freedom of women.

Her paintings are often touching at the brim of Symbolism telling tales of the earth, people and the mind. 

 The deep and rich colours are obtained by painting transparent colours layer upon layer, using special developed techniques. Will Kellermann uses high quality China silks as a canvas. Her flamboyant Silkcolors© are unique and show light and depth in a brilliant and magical way

ATELIER NEDERLAND
Gasthuisstraat 31 | 5301 CB Zaltbommel

+31(0)651146019

ATELIER PORTUGAL
Rua Rotery Internacional 29 | 8800-405 Tavira

Scroll naar boven