Galerie

GA NAAR DE CATALOGUS

In de galerie staan schilderijen van Will Kellermann, in de vele technieken die zij beheerst. Als u een bepaalde techniek mooi of boeiend vindt, kunt u in de catalogus zien wat er te koop is.

 • Aquarel
 • Olieverf
 • Pastels
 • Portretten
 • Silkcolors©
 • Tekeningen
 • Speciale Technieken

  Aquarel

  Will Kellermann – Aquarelliste pur sang.

  Zacht en gevoelig, kleurrijk en warm, romantisch en sierlijk.

  Will Kellermann heeft prijzen gewonnen met haar aquarellen en is lid van het prestigieuze Aquarelinstituut van België. Zij is haar carrière begonnen als “aquarelliste” en haar grote beheersing van deze techniek heeft haar geholpen om haar bijzondere schildertechniek op zijdedoek te ontwikkelen en perfectioneren (Silkcolors©).

  Will Kellermann schildert samen met bekende Engelse aquarellisten zoals Paul Banning en Tom Coates en geeft al jaren lang cursussen en workshops(workshops). Haar collectie omvat werken in vele formaten en een scala van onderwerpen, zoals stillevens, landschappen en klassieke modelschilderingen, terwijl haar bekende (kinder)portretten (portretten) zeker niet vergeten mogen worden.

  GA NAAR DE CATALOGUS

  Olieverf

  Vooral in mijn olieverven toon ik mijn affiniteit met het impressionisme.

  Ik houd van de losse toets en van licht- en schaduwwerking. Complementaire kleuren spreken mij aan, maar daarnaast zoek ik kleurnuances die elkaar versterken. Het Fauvisme ligt mij wel. Zij gebruikten sterke, pure kleuren, veranderden ook de kleuren als zij dat wilden en gingen niet altijd uit van de natuur zoals “men” dat meent te zien. Art is nature enhanced… Ik zie, proef, voel en hoor soms kleuren waar een ander geen notie van heeft en gebruik die dan ook in mijn schilderijen. Men noemt mij ook wel een colorist of een luminist. Kleur en licht zijn voor mij belangrijk. In stijl kun je mij een impressionist noemen, ik schilder de impressie, de emotie, mijn penseel wordt gedreven door het gevoel van wat ik zie. Romantiek is hierin de onderstroom, avontuur is de zoektocht. Ja, ik ben de schilder van het ‘Romantisch Avonturisme’. Mijn stijl en onderwerpen raken de romantiek, maar in mijn schildering kan iedereen zijn of haar eigen avontuur ontdekken.

  GA NAAR DE CATALOGUS

  Pastels

  Will Kellermann – Passie voor Pastel.

  Dankzij de lessen die zij volgde bij de bekende Engelse schilder Tom Coates ( Royal British Pastel Society) heeft Will Kellermann pastel ontdekt als een veelzijdig en oorspronkelijk schildersmateriaal. Zij heeft met haar pastels geëxposeerd in de Londense Mall Gallery en won o.a. de Pastel Award van de Amerikaanse Cross Gate Gallery in Lexington, Kentucky.

  “ Het is een heel directe techniek, heerlijk om te doen, je creëert als het ware rechtstreeks met je vingers, je kunt er zo uitbundig mee zijn, vooral ook doordat je met puur pigment werkt. Schitterend ambachtelijk en inspirerend, ik begrijp best waarom de Impressionisten er zo dol op waren!“
  De pastel schilderijen van Will Kellermann munten uit door kleurgebruik en de losse toets van het impressionisme. Romantiek voert – zoals in al haar werk – de boventoon; zij maakt prachtige modelstudies, landschappen en portretten (ook in opdracht) in pastel.

  “Bij pastelkleuren denken mensen al gauw aan ‘zachte’ en soms zelfs ‘vage’ tinten. Voor mij als kunstenaar betekent pastel echter de puurheid van het pigment; kernachtig, diep, fel, klaterend en stralend.”

  GA NAAR DE CATALOGUS

  Portretten

  GA NAAR DE CATALOGUS

  Silkcolors©

  Will Kellermann – Mijn Silkcolors© zijn met niets te vergelijken.

  Will Kellermann is een van de weinige kunstenaars die zijdedoek als canvas gebruikt. Schilderen op zijde is een Oosterse kunstvorm die uit China via Japan en Frankrijk onze kant op is gekomen tijdens de Art Nouveau periode in de 19e eeuw.

  “De oude Oosterse technieken maken de zijdevezel dicht, zodat de verf niet vloeit. Maar in mijn Silkcolors© wil ik juist die vloeiing gebruiken, de capillaire werking van de vezel. Geen enkel ander materiaal biedt dit vloeiende effect. Bovendien is de vezel prismatisch zodat de kleuren een lichtende glans krijgen. Mensen denken wel eens dat het doek kwetsbaar is, maar het tegendeel is waar; de verf ligt er niet op, maar zit in de zijdevezel. Dit natuurproduct is sterk, vooral de dikke zijdedoeken waarop ik werk.”

  Er zijn weinig kunstenaars die op zijde schilderen, omdat de techniek zo moeilijk is.

  “Zijde heeft een eigen willetje en laat zich lastig bedwingen. Daarom zeg ik altijd; elke Silkcolor© is een overwinning op de materie. Bovendien is het een kostbaar materiaal, puur natuur . Dat is ook het aantrekkelijke, waarom bijvoorbeeld Delaunay, Degas en Dali op zijde hebben gewerkt en in onze tijd Walasse Ting. Maar uiteindelijk heb ik een heel eigen techniek ontwikkeld die niemand anders toepast. Daarom zijn mijn Silkcolors© met niets te vergelijken.”

  GA NAAR DE CATALOGUS

  Tekeningen

  GA NAAR DE CATALOGUS

  Speciale Technieken

  GA NAAR DE CATALOGUS