Galerie

GA NAAR DE CATALOGUSIn de galerie staan schilderijen van Will Kellermann, in de vele technieken die zij beheerst. Als u een bepaalde techniek mooi of boeiend vindt, kunt u in de catalogus zien wat er te koop is.

Silkcolor©

Will Kellermann – Mijn Silkcolors© zijn met niets te vergelijken.

Schilderen op zijde is een Oosterse kunstvorm die uit China via Japan en Frankrijk onze kant op is gekomen tijdens de Art Nouveau periode in de 19e eeuw.

“De oude Oosterse technieken maken de zijdevezel dicht, zodat de verf niet vloeit. Maar in mijn Silkcolors© wil ik juist die vloeiing gebruiken, de capillaire werking van de vezel. Bovendien is de vezel prismatisch zodat de kleuren een lichtende glans krijgen. De verf ligt niet op het doek, maar zit beschermd in de vezels. Een Silkcolor(c) is sterk, vooral omdat ik dik zwaar zijdedoek gebruik.”

“Zijde heeft een eigen willetje en laat zich lastig bedwingen. Een schilderij op zijde is een overwinning op het materiaal. Weinig schilders gaaan de uitdaging aan, zoals vroeger Delauney, Degas en Dali, of nu Walasse Ting. Maar mijn techniek is anders, die heb ik zelf ontwikkeld en geperfectioneerd . Daarom zijn mijn Silkcolors© met niets te vergelijken.”

GA NAAR DE CATALOGUS

Aquarellen

GA NAAR DE CATALOGUS

Olieverf

GA NAAR DE CATALOGUS

Pastels

Will Kellermann – Passie voor Pastel.

“Pastel is een heel directe techniek, heerlijk om te doen, je creëert als het ware rechtstreeks met je vingers, je kunt er zo uitbundig mee zijn, vooral ook doordat je met puur pigment werkt. Ik leerde veel van de bekende Engelse schilder Tom Coates en exposeerde bij de “Roayal British Pastel Society” in de Londense Mall Gallery. Ook won ik de Pastel Award van de Cross Gate Gallery in Kentucky.

De pastel schilderijen van Will Kellermann munten uit door kleurgebruik en de losse toets van het impressionisme.

“Bij pastelkleuren denken mensen al gauw aan ‘zachte’ en soms zelfs ‘vage’ tinten. Voor mij als kunstenaar betekent pastel juist de puurheid van het pigment; kernachtig, diep, fel, klaterend en stralend.”

GA NAAR DE CATALOGUS

Portretten

“Ik houd van portret schilderen. Vooral kinderen zeggen wie ze zijn, niet het plaatje, maar het karakter, de ziel. Je moet voelen wie de mens is. Een goed geschilderd portret geeft generaties lang plezier.”

GA NAAR DE CATALOGUS

Tekeningen

GA NAAR DE CATALOGUS

Glicées

GA NAAR DE CATALOGUS