Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
Add Your Tooltip Text Here
The-Performance-65x55-cm-groot1lichter

Will Kellermann

International Artist | COLORIST

Will Kellermann

Galerie

In de galerie staan schilderijen van Will Kellermann, in de vele technieken die zij beheerst. Als u een bepaalde techniek mooi of boeiend vindt, kunt u in de catalogus zien wat er te koop is.

Will Kellermann – Mijn Silkcolors© zijn met niets te vergelijken.

Schilderen op zijde is een Oosterse kunstvorm die uit China via Japan en Frankrijk onze kant op is gekomen tijdens de Art Nouveau periode in de 19e eeuw.

“De oude Oosterse technieken maken de zijdevezel dicht, zodat de verf niet vloeit. Maar in mijn Silkcolors© wil ik juist die vloeiing gebruiken, de capillaire werking van de vezel. Bovendien is de vezel prismatisch zodat de kleuren een lichtende glans krijgen. De verf ligt niet op het doek, maar zit beschermd in de vezels. Een Silkcolor(c) is sterk, vooral omdat ik dik zwaar zijdedoek gebruik.”

“Zijde heeft een eigen willetje en laat zich lastig bedwingen. Een schilderij op zijde is een overwinning op het materiaal. Weinig schilders gaaan de uitdaging aan, zoals vroeger Delauney, Degas en Dali, of nu Walasse Ting. Maar mijn techniek is anders, die heb ik zelf ontwikkeld en geperfectioneerd . Daarom zijn mijn Silkcolors© met niets te vergelijken.”

ATELIER NEDERLAND
Gasthuisstraat 31 | 5301 CB Zaltbommel

+31(0)651146019

ATELIER PORTUGAL
Rua Rotery Internacional 29 | 8800-405 Tavira

Scroll naar boven