Galerie

GA NAAR DE CATALOGUS

In de galerie staan schilderijen van Will Kellermann, in de vele technieken die zij beheerst. Als u een bepaalde techniek mooi of boeiend vindt, kunt u in de catalogus zien wat er te koop is.

Aquarel

Pastels

Portretten

Silkcolors©

Tekeningen

Speciale Technieken

Aquarel

Will Kellermann – Aquarelliste pur sang.

Kleurrijk en warm, romantisch en sierlijk.Will Kellermann won vele prijzen met haar aquarellen. Zij is lid van AIB, het prestigieuze Aquarelinstituut van België en van IWS, de International Watercolour Society. Zij begon haar carrière als “aquarelliste” en haar grote beheersing van deze techniek hielp haar om haar bijzondere schildertechniek op zijdedoek te ontwikkelen en perfectioneren (zie Silkcolors©).

Will Kellermann schildert veel op locatie, samen met bekende Engelse aquarellisten zoals Paul Banning, Ken Howard en Tom Coates. Zij geeft al jaren lang cursussen en workshops. Haar collectie omvat werken in vele formaten en een scala van onderwerpen, zoals stillevens, landschappen en klassieke modelschilderingen. Zij schildert graag kinderportretten in opdracht (zie portretten).

GA NAAR DE CATALOGUS

Olieverf

Vooral in mijn olieverven toon ik mijn affiniteit met het impressionisme.

“Ik houd van de losse toets en van licht- en schaduwwerking. Complementaire kleuren spreken mij aan, ik zoek kleurnuances die elkaar versterken. Het Fauvisme ligt mij wel. Art is nature enhanced… Ik zie, proef, voel en hoor soms kleuren waar een ander geen notie van heeft en gebruik die dan ook in mijn schilderijen. Ik ben een colorist, kleur en licht zijn voor mij belangrijk. Qua schilderstijl neig ik naar het impressionisme. Ik schilder de emotie van het beeld, niet wat ik zie maar wat ik voel. Romantiek is hierin de onderstroom, avontuur is de zoektocht. Ja, ik ben de schilder van het ‘Romantisch Avonturisme’. Mijn stijl en onderwerpen raken de romantiek, maar in mijn schildering ontdek je het avontuur. “

GA NAAR DE CATALOGUS

Pastels

Will Kellermann – Passie voor Pastel.

“Pastel is een heel directe techniek, heerlijk om te doen, je creëert als het ware rechtstreeks met je vingers, je kunt er zo uitbundig mee zijn, vooral ook doordat je met puur pigment werkt. Ik leerde veel van de bekende Engelse schilder Tom Coates en exposeerde bij de “Roayal British Pastel Society” in de Londense Mall Gallery. Ook won ik de Pastel Award van de Cross Gate Gallery in Kentucky.

De pastel schilderijen van Will Kellermann munten uit door kleurgebruik en de losse toets van het impressionisme.

“Bij pastelkleuren denken mensen al gauw aan ‘zachte’ en soms zelfs ‘vage’ tinten. Voor mij als kunstenaar betekent pastel juist de puurheid van het pigment; kernachtig, diep, fel, klaterend en stralend.”

GA NAAR DE CATALOGUS

Portretten

“Ik houd van portret schilderen. Vooral kinderen zeggen wie ze zijn, niet het plaatje, maar het karakter, de ziel. Je moet voelen wie de mens is. Een goed geschilderd portret geeft generaties lang plezier.”

GA NAAR DE CATALOGUS

Silkcolors©

Will Kellermann – Mijn Silkcolors© zijn met niets te vergelijken.

Schilderen op zijde is een Oosterse kunstvorm die uit China via Japan en Frankrijk onze kant op is gekomen tijdens de Art Nouveau periode in de 19e eeuw.

“De oude Oosterse technieken maken de zijdevezel dicht, zodat de verf niet vloeit. Maar in mijn Silkcolors© wil ik juist die vloeiing gebruiken, de capillaire werking van de vezel. Bovendien is de vezel prismatisch zodat de kleuren een lichtende glans krijgen. De verf ligt niet op het doek, maar zit beschermd in de vezels. Een Silkcolor(c) is sterk, vooral omdat ik dik zwaar zijdedoek gebruik.”

“Zijde heeft een eigen willetje en laat zich lastig bedwingen. Een schilderij op zijde is een overwinning op het materiaal. Weinig schilders gaaan de uitdaging aan, zoals vroeger Delauney, Degas en Dali, of nu Walasse Ting. Maar mijn techniek is anders, die heb ik zelf ontwikkeld en geperfectioneerd . Daarom zijn mijn Silkcolors© met niets te vergelijken.”

GA NAAR DE CATALOGUS

Tekeningen

GA NAAR DE CATALOGUS

Speciale Technieken

GA NAAR DE CATALOGUS