De kunstenares & haar kunstkringen

http://www.iwsholland.nl
http://www.onlinekunstenaars.nl

Will met Strohoed1

DE KUNSTENARES

De kunstenares zo onversaagd
op zoek naar het hoogste zicht
beklimt de toppen
van haar kunnen
omdat de schildering er om vraagt.

Zie haar klauteren op de stenen
getooid met strooien zonnehoed
zij wordt gedreven
door een wonder
grijpbaar voordat het is verdwenen.

De kunstenares gloreert in wat zij ziet
zodat opnieuw wij ogen krijgen
voor het voelen
van het zien
omarm haar kunst van kijken en geniet.

Geschreven voor Will Kellermann, geïnspireerd door haar avontuurlijke klimpartijen in de natuur, niet op de rug van een ezel, maar met een ezel op haar rug.

Kortenhoef, zomer 2002.
Christian Oerlemans

WILL KELLERMANN – Schilder van het Romantisch Avonturisme.

Bird of Paradise

Will Kellermann schildert al sinds begin jaren zestig, toen zij de Academies bezocht in Tilburg en den Haag. Zij woonde en werkte daarna Zwitserland, waar zij studeerde aan de Kunstgewerbe Schule in Zürich en zich ontwikkelde als professioneel kunstenaar. Terug in Nederland, halverwege de jaren tachtig, maakte zij vooral naam met de verrassend nieuwe techniek van haar “silkcolors©”. Zij gebruikt zijde als canvas en maakt gebruik van de capillaire werking van de zijdevezel waardoor het licht in de schildering gaat leven. Kleurrijke, vaak flamboyante werken zijn het resultaat.

Meisje met zwarte boa olieverf

Will Kellermann is een Romantisch schilder.

Haar avontuurlijke stijl, hoewel moeilijk in een vakje te stoppen, neigt naar impressionisme, soms tegen abstraherend aan. Haar werk hangt zowel in Nederland als daarbuiten, van Washington tot Amman, van Zürich tot Lissabon. Zij heeft vele vaste klanten, particulieren en bedrijven. Het werk van Will Kellermann is altijd anders, speelse kleine olieverven, joyeuze pastels, vlinderlichte aquarellen (o.a. haar kinderportretten!) en zoals gezegd kleurrijke silkcolors©.

Zomerlicht aquarel

Will Kellermann heeft vele exposities op haar naam staan, in binnen- en buitenland. Eind 2004 verscheen haar Boek “Het Romantisch Avonturisme van Will Kellermann” , ruim 200 pagina’s kunstdruk, met haar levensverhaal en honderden afbeeldingen van haar schilderijen.

Will Kellermann (Vught), Beeldend Kunstenaar, International Artist
info@willkellermann.com

Opleiding
1964 – 67 Academie Tilburg
1967 – 68 Vrije academie Den Haag
1972 – 74 Kunstgewerbe Schule Zürich

Werkt in opdracht o.a. (kinder) portret, huizen e.d.
Docente aquarel-, olie-, pasteltechniek en Silkcolor©.
Cursussen gevolgd bij bekende schilders, o.a. Paul Banning, Tom Coates, Henk Mak, Shoukoh Kobayashi, Victor Zhadanov en Alvaro Castagnet.

HAAR KUNSTKRINGEN

Will Kellermann is lid van vele Kunstenaarsverenigingen, veelal in een bestuursfunctie, zoals bij Vereniging Kunstronde Vecht & Plassen en Kunstroute ’s Graveland. Internationaal o.a. lid van het prestigieuze Aquarelinstituut België, the International Watercolour Society (IWS Holland) en in Engeland exposeerde zij met de Britse Pastel Society in the Mall Gallery Londen. Zij vierde haar 25-jarig jubileum als kunstenares in Kortenhoef met een grote overzicht tentoonstelling, geopend door burgemeester Martijn Smit. Stichting Kunstbezit ’s Graveland bezit werk van haar, terwijl haar schilderijen werkelijk wereldwijd hangen, van Hongkong tot Amman, New York, Londen, Gotenburg, Lagos en Zürich, om maar enkele steden te noemen.
Sinds 2009 heeft zij ook een Atelier in Portugal, Moncarapacho en exposeert zij o.a. in het Museu do Trajo in São Brás de Alportel en diverse galeries.

expositie flyer gedrukt

Will Kellermann in haar atelier 2012-compr
Will Kellermann in haar atelier.

 

Will Kellermann oilpainting in Spain
Will Kellermann schildert in Spanje.

 

Aatje en ik heel leuk-compr
Aat Velthoen met Will Kellermann